De aanleiding voor de coaching was mijn onvrede in het werk en mijn eigen aandeel daarin te onderzoeken. Kijken naar binnenkant.

Willem blijkt van het krasvaste type. Confronterend en scherp met behoud van de juiste afstand. Niet te ver weg: z’n stellingen staan dicht genoeg bij je eigen belevingswereld om er direct over na te kunnen denken. Maar ook niet te dichtbij, zodat je hem kan overtroeven met zaken waar je al vaak over hebt nagedacht.

En het werkt. Denkbeelden die in vele jaren een vast patroon in je hoofd hebben gevormd, worden onder de scanner gelegd. Vergeten idee├źn ontspruiten met veel energie. Praktische werksituaties zijn veelal de aanleiding voor diepgaande analyse en simulaties. De simulaties worden uitvergroot en op een hoger abstractieniveau gebracht. Kan je ze ook op andere situaties toepassen. Het leidt ertoe dat je jezelf beter leert kennen en jezelf beter kan inleven in de situatie van anderen.

Gerealiseerd is een beter begrip van mijzelf. Het besef daarvan leidt onmiskenbaar tot verdere persoonlijke ontwikkeling.

Drs. F.P. Nagel
Rabobank